„Самрак“ најлош филм во 2012

Loading...

Наградата Златна малина е воведена како антинаграда за Оскарите, се доделува уште од 1980 година.  Филмот „Самрак “ имаше 11 номинаци во повеќе категории на синоќешната манифестација – Златна малина. Имено, „Самрак“ со својот втор дел беше избран за најлош филм за 2012 година.  Но дел и од неговата екипа добија Златна малина. Имено, Кристен Стјуарт  беше прогласена за најлоша актерка, но и режисерот на „Самрак“- Бил Кондон беше еден од добитниците на Златна малина.
За најлоша споредна актерка е прогласена Ријана  во филмот „Battleship”.
Актерот кој беше дел од екипата на „ Самрак“- Тејлор Лотне  после минатогодишната Златна малина оваа година доби уште една за најлош машки актер во филмот „That's My Boy”.Наградата Златна малина е воведена како антинаграда за Оскарите, се доделува уште од 1980 година.  Филмот „

loading...