Самсоненко: Веројатно е дека ќе има само една екипа во Лигата на шампионите од Македонија следната сезона

Останува дилема дали ЕХФ ќе му даде вајлд-карта на тимот на Самсоненко да настапи на квалификацискиот турнир.„Нема да молиме за вајлд карта. Ако сме заслужиле да играме, добро. Но, со оглед на досегашните рангирања на македонските екипи, веројатно е дека ќе има само една екипа во Лигата на шампионите од Македонија следната сезона“, вели Самсоненко.
Во врска со покренувањето на процес од страна на ЕХФ против него, тој рече дека секогаш е на страната на вистината.
Во интервјуто за Спортмедиа, Самсоненко рече дека не гледа потреба да се крие од вистината.„Нема да молиме за вајлд карта. Ако сме заслужиле да играме, добро. Но, со оглед на досегашните рангирања на македонските екипи, веројатно е

Пронајдете не на следниве мрежи: