СДСМ е новата македонско- албанска СИРИЗА

Во овој момент многу се поголеми шансите СДСМ да биде водечка партија кај Албанците во Македонија, отколку СДСМ да биде водечка партија кај Македонците во Република Македонија, вели новинарот Васко Ефтов во синоќешната емисија „Во Центар“Ефтов смета дека всушност СДСМ на крајот мора да заврши како СИРИЗА, составена од три дела.
–Едниот дел кој наликува на старото СДСМ, вториот дел составен од Албанците, можеби Теута Арифи или Ермира Мехмети, односно луѓе кои што гледаат дека пропаѓа структурата во ДУИ или нивните позициии во рамки на ДУИ, тие да преминат во структурите на СДСМ и третото е СДСМ да биде составена од тие првенци на тој невладин сектор во рамки на Република Македонија, вели Ефтов.
Тој додава дека таа симбиоза на СИРИЗА варијанта, СДСМ невладин сектор и одредени албански структури ќе ја направи многу кревка позицијата на СДСМ на македонската политчка сцена,
– Меѓутоа во овој момент, Зоран Заев нема никакво друго излезно решение, освен да ја турка таа стратегија и тоа сценарио, вели Ефтов.
Поранешниот претседател на градската органзиација на СДСМ, Љупчо Палевски смета дека СДСМ од сериозна полтиичка партија, после 28 години станала невладина организација на Џорџ Сорос.
–Проблемот не е што тие рипаат на бродот, од сериозна политичка партија после 20 и кусур години стана невладина органзиација на Џорџ Сорос, со име СДСМ, рече Палевски.Ефтов смета дека всушност СДСМ на крајот мора да заврши како СИРИЗА, составена од три дела.
–Едниот дел кој наликува на старото СДСМ,

Пронајдете не на следниве мрежи: