Се остваруваат прогнозите: Следува промена на името по локалните избори

Loading...

Прогнозите дека Владата на чело со Зоран Заев има план да го промени уставното име на Република Македонија, се остваруваат.Министерот за надворешни работи Никола Димитров веќе и официјално најави дека по локалните избори, со Грција ќе се преговара за промена на името на нашата држава.
„Алсат“ пренесува- Димитров: Преговорите за името ќе започнат по локалните избори
Телевизија Алсат пренесува дека Димитров по средбата со двајцата шефови на дипломатиите на Шведска и Финска, Маргот Валстром и Тимо Соини во Скопје, изјави дека нивната посета уследи во многу важно време за земјава. Додаде дека процесот за преговори за името ќе започне по локалните избори.
-Ние многу сериозно го земаме тој процес. Тој процес ќе отпочне после локалните избори, како што најави медијаторот Нимиц и така и ќе го третираме и не можеме баш да се впуштиме во коментирање на шпекулации, потенцира Димитров.
Министерот за надворешни работи Никола Димитров веќе и официјално најави дека по локалните избори, со Грција ќе се преговара за промена на името на

loading...
Loading...