Се разнесоа двајца терористи во Турција

Двајца терористи од екстремистичката и забранетата организација „Маоистичка комунистичка партија“ се разнесоа во турскиот округ Тунџели, одбивајќи да и се предадат на полицијата, пишува денеска весникот „Милиет.Весникот нагласува дека полиција опкружила куќа во селото Енидогду, во која се наоѓале борци и им наредила да се предадат.
Екстремистите одбиле да го сторат тоа, се затвориле во бањата и активирале рачна граната.
За време на претресот биле пронајдени автоматска пушка и муниција, три гранати и рачно изработена експлозивна направа.Весникот нагласува дека полиција опкружила куќа во селото Енидогду, во која се наоѓале борци и им наредила да се предадат.
Екстремистите од

Пронајдете не на следниве мрежи: