Седум причини поради кои мажите ја губат ерекцијата

Loading...

Постојат многу причини поради кои мажите ја губат ерекцијата. Еве неколку од нив:1.Нервозен е
„Притисокот кој им го остава желбата за што по долго да останат цврсти, често е причина зошто тоа не им успева“,открива сексуалната терапевтка Џејн Грир.
Во вакви случаи, малку трпение е сосема доволно за решавање на проблемот.
2. Пијан е
Алкохолот ја успорува реакцијата и ги смирува нервите, што ја намалува возбуденоста. Алкохолот делува депресивно на луѓето, буквално на сите делови од телото.
3. Вишок килограми
Прекумерната тежина предизвикува проблемите  со циркулацијата и оштетувањето на крвните садови па крвта потешко доаѓа таму каде што би требало во моментот.
4. Под стрес
Работа, сметки и уште многу  други проблеми можат и тоа како да влијаат на неговата ерекција. Дури по откривањето на причината за проблемот, можеби ќе биде потребно одредено време за решавање на проблемот.

5.Болест
Срцево заболување, дијабетес мултиплекс склероза.. Сите овие болести можат да ги блокираат нервните импулси, кои доведуваат до возбудување.
6. Лекарства
Некои лекарства можат и тоа како да влијаат на нивото на тестостероните, односно да ги намалат, па така да го намалат и сексуалниот нагон. Исто така, тие можат да влијаат на нивото на енергија и да остават чувство на умор.
7.Пушење
Пушењето може да влијае на циркулацијата и да ги стесни крвните садови. А за ерекцијата се знае дека е потребен проток на крвта.1.Нервозен е
„Притисокот кој им го остава желбата за што по долго да останат цврсти, често е причина зошто тоа не им

loading...
Loading...