Седумгодишно детенце го загуби говорот, гледајќи како неговиот татко умира

Loading...

Даниел Соколов е седум годишно дете кое ја загуби моќта на говорот пред една година од стрес, гледајќи го неговиот татко како умира ненадејно.Даниел слуша и разбира се, но преживеа шок од кој не може да се зборува . Тој со неговата мајка , брат и сестра живеат во Сајан кај Kикинда, во трошна куќа. Во секој момент покривот може да им се урне на главата. Две години се без електрична енергија, пишува српски „Блиц“ .
Даниел оваа година тргна на училиште. Се разбира и слуша, реагира брзо, но од преживеаниот шок не може да се зборува.
Кога слушна дека се споменува неговиот татко, ја донесе сликата за да го покаже неговиот татко. Неговите сини очи се полни со солзи.
– Тато умре дома во кревет. Тој се врати дома од работа , легна , се сврте , и почна да трепери – раскажува 11-годишниот брат  Александар.
Извор: РепубликаДаниел слуша и разбира се, но преживеа шок од кој не може да се зборува . Тој со неговата мајка , брат и сестра живеат во Сајан кај Kикинда, во тро

loading...
Loading...