Седумнаесет исчезнати во судар на кинески бродови

Во Источното Кинеско Море денеска кинески рибарски брод се судри со странски товарен брод и потона, при што исчезнаа 17 лица, соопшти кинеската крајбрежна стража.На рибарскиот брод „Лу Ронг Ју 58398“ во моментот на несреќата се наоќале 19 лица, а двајца од нив биле спасени од рибарски бродови кои биле во близина.
Спасувачката акција е во тек.На рибарскиот брод „Лу Ронг Ју 58398“ во моментот на несреќата се наоќале 19 лица, а двајца од нив биле спасени од рибарски бродови кои

Пронајдете не на следниве мрежи: