Сека Алексиќ доживеала голема непријатност на годишнината од бракот: „Ми го задеваат семејството„

Loading...

На денот од годишнината од бракот на пејачката Сека Алексиќ не и било лесно бидејќи повторно доживеала непријатност од стррана на семејството, но и медиумите. Познато е дека популарната пејачка е осудена од страна на својот вукјо бидејќи, како што некои од членовите изјавиле во медиумите, пејачката наводно не сакала да му помогне на својот вујко и парично да го поддржи во текот на неговата болест. Вујкото починал па потоа братучедот на Сека, Зулфо во медиумите изнел разни навреди на сметка на Сека.Сека не се огласувала ниту пак ги демантирала коментарите, но според пишувањата на медиумите се осамила во манистир и таму го поминува времето.
Имаат ли семејста новинарите- споменала пејачката на својот нов блог, од кој пренесуваме делови:
„Вчера примив толку честитки за годишнината од бракот. Да бидам искрена, секоја многу ме израдува. Ме радува тоа што моите пријатели, па дури и познаници толку добро е познаваат и знаат колку го ценам бракот како институција, колку ги сакам јубилеите, годишнините, прослаите и сите останати веселби кои помагаат да го обоиме сивилото на политичкото секојдневие со свои бои. Онака, како што сакаме, онака како што се чвствуваме во тој момент. А јас се чувствувам сакано. Благодарение на сопругот, семејството, пријателите, сите оние добри луѓе, јас своето секојдневие успешно го бојам во друг спектар…

 
… Во последните неколку дена некои медиуми ми го напаѓаат семејството, како да немаат свое. Како да не знаат дека семејството е света работа која не треба да се допира. Боже, прости им, не знаат што прават. Ова не е празна фраза, навистина сум сигурна дека не знаат што прават и затоа ќе се молам за нивното здравје, среќа. Ќе се молам да се освестат. Бидејќи тие веројатно немаат време за молитви. Јас имам и секогаш ќе најдам“, напишала Сека Алексиќ на својот блог.
Сека не се огласувала ниту пак ги демантирала коментарите, но според пишувањата на медиумите се осамила во манистир и таму го поминува времето.

loading...
Loading...