Секс со женски кондом: Цело време се обидував да го наместам, но потоа…

Loading...

Според современите статистики, презервативите се најчестиот начин за контрацепција во светот.Иако во повеќето случаи оние коишто ставаат кондом се мажите, се покажа дека женската варијанта станува популарна.
Една читателка раскажува искрено и лично пред американски Cosmopolitan за предностите и недостатоците на овој вид начин за контрацепција. Бидејќи за повеќето жени во светот темата е интересна и чудна, го споделуваме нејзиниот коментар:
„Ова е многу добра опција за луѓе кои се алергични на латекс. Бидејќи покрива поголем дел од вагината, овој вид кондом ќе ве заштити од кожни инфекции. Освен тоа, прстенот го допира клиторисот на начин на кој не сте претпоставувале. Бидејќи се поголеми од машките, овој вид на кондоми едвај ќе се вклопат во женската ташна и ова е еден од недостатоците. Какво беше чувството?
Незгодно – секс со многу лабав кондом и се обидував цело време да го местам за да стои во правилна позиција. Звуците кои се слушаат од вагината за време на актот се доста интересни. Мојот сопруг изјави дека чувствувал како вагината е мека и кондомот се чувствувал сосема малку.“
Исто така, читателката открила дека чувството е сосема поинакво – и оргазмот помоќен. Финалниот резултат: Пробајте ги!
Според статистиката, гаранцијата за заштита од бременост и болести кои се пренесуваат по полов пат со женскиот кондом е 95 проценти, наспроти 98 кај машкатаваријанта.Иако во повеќето случаи оние коишто ставаат кондом се мажите, се покажа дека женската варијанта станува популарна.
Една читателка раскажува

loading...