Семејна драма: Го удирала по глава со чекан, бидејќи ја терал да се самоубие

Loading...

А.С. (35) плашејќи се за својот живот, со чекан повеќепати го удрила во глава сопругот Н.С.(36) , а по сослушувањето во полицијата таа била пуштена да се брани од слобода. Нејзиниот маж завршил на клиника за неврохирургија.А.С. (35) плашејќи се за својот живот, со чекан повеќепати го удрила во глава сопругот Н.С.(36) , а по сослушувањето во полицијата таа била пуштена да се брани од слобода. Нејзиниот маж завршил на клиника за неврохирургија.
Сето ова претходело на повеќегодишни караници на овој брачен пар од Ниш. Н.С. Пред една година го напуштил заедничкиот стан, но во почетокот на август се вратил. Караниците продолжиле но овојпат тој ги барал децата, по официјалниот развод да му припаднат нему.
По извршениот напад со чекан, А.С. повикала полиција и во сослушувањето дала изјава дека „тоа го направила од страв, бидејќи сопругот ја терал да напише проштално писмо и ја убедувал да се самоубие“.
Тој и велел дека никогаш нема да попушти за децата, со појаснување дека „најдобро би и било да се самоубие“.
– На сопругата и рекол дека и пронашол и јаже за бесење, а потоа дека ќе излегол во град да го видат другите, за да не биде осомничен за нејзината смрт, изјавил извор од истрагата за „Новости“.
Жената била под голем притисок и една вечер почнала да го пишува прошталното писмо, но рекла дека е уморна и дека не може да го заврши. Кога заспал сопругот, А.С. Од подрумот  го земала чеканот и се вратила во собата. Потоа неколку пати го удрила сопругот во глава.А.С. (35) плашејќи се за својот живот, со чекан повеќепати го удрила во глава сопругот Н.С.(36) , а по сослушувањето в

loading...
Loading...