Семејна драма: месец дена не знаеме кај ни се децата

Loading...

„Мојата Јелена врескаше додека ја влечеа за коса, Александра се криеше под креветот. Јас тогаш се онесвестив. Кога се освестив, во куќата никој немаше. Социјалните работници ги одведоа децата“ – вели таткото Небојша ЈовановТој кобен 24ти декември Верица како по обичај, ја одвела ќерката Јована (8) во училиште, не сонувајќи дека дома се одигрува вистинска драма. Небојша Јованов, нејзиниот невенчан сопруг и татко на нивните две деца Јована (8) и Александра (4), бил во куќата со најстарата ќерка на Верица, Јелена (13) и малата Александра, кога одненадеж влегле социјалните работници и четри полицајци.

„Мојата Јелена врескаше додека ја влечеа за коса, Александра се криеше под креветот. Јас тогаш се онесвестив. Кога се освестив, во куќата никој немаше. Социјалните работници ги одведоа децата“ – вели таткото Небојша Јованов

Од министерството за социјална работа и политика велат дека утврдиле дека во декември 2012 е покрената кривична постапка против родителите за занемарување на децата и злоупотребување на едно од децата.
Директорката на училиштето каде учат децата вели дека иако се сиромашни, тие секогаш доаѓале уредни и чисти на училиште. 
Тој кобен 24ти декември Верица како по обичај, ја одвела ќерката Јована (8) во училиште, не сонувајќи дека дома се одигрува вистинска драма. Небојш

loading...
Loading...