Сепак е добро да имате целулит – еве зошто!

Loading...

Авторите на ова истражување објавено во стручното списание „Science“ тврдат дека целулитот е знак за повисока интелигенција. Жените не би смееле да бидат незадоволни од ваквите масни наслаги бидејќи тие укажуваат на добро здравје на телото и умот, се вели во новото истражување. Кожата на бедрата која потсетува на корка од портокал ве излудува со години? Време е за добри вести.
Целулитот всушност е одлична работа. Целулитот кај жените е знак за висока интелегенција, тврдат американските научници, кои се уверени дека масните клетки кои го градат целулитот во исто време го снабдуваат телото со масни киселини кои се исклучително важни за правилна работа на мозокот. 

Тие додаваат дека целулитот е знак на оптимално производство на женски хормони и плодност, поточно развиена сексуалност и либидо, па верувањето дека целулитот е лош го толкуваат како сосема погрешно.Кожата на бедрата која потсетува на корка од портокал ве излудува со години? Време е за добри вести.
Целулитот всушност е одлична работа. Ц

loading...
Loading...