Шест месеци затвор поради “покажување“ на градите

Loading...

Републиканските претставници од Северна Каролина го претставија предлог законот, кој во одредени држави ќе го забрани јавното “покажување“ на женски гради.
Жените кои се загрижени дека нивните гради би можеле да “испаднат“ во јавност, би требало да користат посебни фластери или изолир, на кој што начин би ги прекриле брадавиците.
Според предлог законот јавното “голотење“ на градите ќе се третира како кривично дело. Рајан Браун, кој го предложи овој закон, вели дека, иако некому му се чини неважно, па дури исмешно, тоа не е така.
Жените кои би ги истакнувале јавно градите би можеле да бидат казнети со затворска казна во траење од шест месеци, а “благите“ или случајни “испаѓања“ ќе бидат санкционирани со казна затвор од 30 дена.
Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Републиканските претставници од Северна Каролина го претставија предлог законот, кој во одредени држави ќе го забрани

loading...