СФРЈ и платите: Погледнете на кое место е Македонија!

Loading...

Просечната плата во Словенија во јули изнесуваше 1000 евра, што е за 7,11 евра повеќе отколку во јуни, кога беше 995 евра.
Истовремено просНајвисока просечна месечна плата во земјите од поранешната СФРЈ има во Словенија, 1002 евра, а најниска во Македонија – 352 евра, пренесува Анадолија.Просечната плата во Словенија во јули изнесуваше 1000 евра, што е за 7,11 евра повеќе отколку во јуни, кога беше 995 евра.
Истовремено просечната плата во Хрватска во јуни била 729 евра, така што Хрватска и Словенија се единствените држави од поранешна СФРЈ, со просечна плата од над 500 евра.
Во Црна гора, просечната плата е 473 евра, во БиХ изнесува 423 евра, а во Србија во јули платата изнесувала 381 евро.
Македонија се наоѓа на последното место со просек од 352 евра.  

loading...
Loading...