Сигурно го практикувате ОВА, но гинеколозите не го препорачуваат!

Во денешно време, жените често одбегнуваат да користат лекови, и употребуваат домашни алтернативни решенија.Меѓутоа, се поставува прашањето, дали тие домашни лекови се добри, особено кога станува збор за гинеколошки проблеми.
Такви популарни лекови за гинеколошки инфекции и воспаленија се:
Натопени тампони во кантарионово масло
Натопени тампони во чаеви
Испирање на вагината со раствор од вода и сода бикарбона
И што уште не…
Многу жени велат дека овие домашни лекови им помагаат, но гинеколозите велат дека всушност тие се народни лекови, кои не се клинички проверени, ниту одобрени од гинеколози.
За пробување на домашни алтернативни лекови, секогаш консултирајте се со гинеколог.Меѓутоа, се поставува прашањето, дали тие домашни лекови се добри, особено кога станува збор за гинеколошки проблеми.
Такви популарни леков

Пронајдете не на следниве мрежи: