Силен ветер во недела и понеделник во Македонија

Loading...

Метеоролозите најавуваат силен ветер.Под влијание на изразено јужно струење во недела попладне, во текот на ноќта кон понеделник и во понеделник меторолозите најавуваат засилен југоисточен ветер.
Брзината на ветерот во недела повремено ќе достигнува до 70 км/час, а во понеделник на моменти ќе надминува и 90 км/час.
Поизразен ветерот ќе биде долж Повардарието и во источните делови од земјата.Под влијание на изразено јужно струење во недела попладне, во текот на ноќта кон понеделник и во понеделник меторолозите најавуваат засилен југоист

loading...
Loading...