СИМПСОНОВИ ГО ПРЕДВИДЕЛЕ НАПАДОТ: Најава за уривањето на Близначките?!

Loading...

Британски „Канал 4“, неодамна повторно ја прикажа епизодата од Симпсонови со наслов „Њујорк против Хомер Симпсон“, првата епизода од деветтата сезона!Оваа епизода за прв пат е прикажана на 21 септември 1997 година, скоро 4 години пред 11 септември 2001 година. Тоа е прилично значајно, бидејќи Светскиот трговски центар постоеше во тоа време. Затоа во неа се појавуваат кулите Близначки.
Зошто е тоа битно? Затоа што Хомер Симпсон накратко размислува за заминување во Њујорк Сити, а во цртаниот се појавува патната брошура на Њујорк со слика од кулите Близначки од Светскиот трговски центар.
Она што е посебно интересно е дека покрај Близначките се наоѓа цена од 9 долари, што алудира на 9/11, односно на 11 септември. Не заборавајте дека оваа епизода е прикажана во септември 1997 година.

Или епизодата случајно ги предвиде случувањата, или сценаристите имале некаква информација за тоа што се планира.
Секако, сценаристите можеби не ни знаеле што се планира, туку едноставно им било кажано како да изгледа тоа. Во секој случај, некој близок до тимот на Симпсонови сакаше да прати шифрирана порака.
Во април 2001 година, една од епизодите на Џони Браво, исто така прикажа елемент од овој настан. Еден кадар од епизодата прикажува постер на солитер зафатен од пожар со натпис „наскоро“.
Некој можеби ќе каже дека станува збор за случајност, но многу е поверојатно дека станува збор за шифрирани сигнали.
Погледнете ги видеата:
Оваа епизода за прв пат е прикажана на 21 септември 1997 година, скоро 4 години пред 11 септември 2001 година. Тоа е прилично значајно, бидејќи Све

loading...
Loading...