Сиромашно момче гледало во излогот на Мекдоналдс, а потоа му се случило нешто што ќе ве расплаче!

Индија како една од земјите со најмногу популација на светот има голем број сиромашни луѓе кои неретко живеат спроти своите најбогати сограѓани.Ова видео покажува колку е лесно да се усреќи едно сиромашно 5-годишно момче – и тоа со обичен оброк во Мекдоналдс. Момчето стоело пред познатиот ресторан и ланец за брза храна во Индија кога го забележал актерот Варун Прути и го повикал внатре за да му купи сендвич.
Додека јаделе момчето открило дека дел од оброкот ќе го чува за својата сестра и објаснил дека татко му починал , а дека мајка му е болна.
За да му помогне на своето семејство и да заработи за храна, момчето продава моливи.
„Како би се хранел доколку не продавам моливи и да одам на училиште?“, се прашува момчето.
За да му помогне да собере пари за храна Прути од него купува голем број моливи.
„Имам две страсти, а тоа се хуманоста и глумата и ќе сторам се кај луѓето да се разбуди сваста и да ја вратам хуманоста“, објаснува Прути кој исто така „почнал од самото дно“.Ова видео покажува колку е лесно да се усреќи едно сиромашно 5-годишно момче – и тоа со обичен оброк во Мекдоналдс. Момчето стоело пред позна

Пронајдете не на следниве мрежи: