Сите го имате во кујна а не знаете дека ќе ве излечи за 3 часа од настинка и грип

Топлите денови во текот на зимата се идеални за размножување на бактерии и ширење вируси. Затоа е многу важно во овој период да внимавате на вашиот имунитет.Едно природно средство може да ве ослободи од грипот и настинката, за само неколку часа.
Студијата објавена во списанието „Journal of Nutrition“ дојде до заклучок дека од настинката за само неколку часа може да се ослободите со помош на лук.
Имено, консумирање храна со пет грама лук, за само три часа ги активира гените кои се вклучени во произведувањето на белите крвни зрнца кои го зајакнуваат човечкиот имунолошки систем.
Резултатите од истражувањето покажале дека настинката кај испитаниците кои консумирале лук траела многу пократко отколку кај оние кои не го консумирале. Научниците тврдат дека лукот е богат со селен и со витамин Ц.Едно природно средство може да ве ослободи од грипот и настинката, за само неколку часа.
Студијата објавена во списанието „Journal of

Пронајдете не на следниве мрежи: