Сите прогнози на ЦИА јасно покажуваат: Европа ќе се подели на 3 дела, а Македонија ќе биде во нов сојуз!

Економска криза се заканува да ја раздели Европа на три дела и од еден дел да направи „Византиско царство“. Сите прогнози на ЦИА јасно укажуваат дека САД и НАТО повеќе нема да го водат главниот збор во светот.Американскиот Национален совет за информирање во соработка со ЦИА, објави  „Мапа на иднината во 2020 година.“
Во овој проект, се предвидува дека ЕУ ќе се распадне, а дека Европа би требало да се подели на три дела.
Западниот блок би го сочинувале Германија, Франција, Велика Британија, Ирска, Австрија, Италија, Шпанија, земјите на Бенелукс и Скандинавија.
Втората унија е наречена Нова Европа со членките Естонија, Летонија, Литванија, Чешка, Словачка, Полска, Унгарија, но и Хрватска и Словенија на југ, преку кои „католичка источна Европа“ би имала излез на Медитеранот.
Според проекциите на Американците, Атлантскиот сојуз би требало да има контрола врз овој дел од Стариот континент.
Со Источна Европа, односно со Православната унија ќе господари Русија, а ќе ја сочинуваат Украина, Белорусија, Грузија, Молдавија, Романија, Бугарија, Грција, Македонија, Србија, Црна Гора, но и БиХ (поради постоењето на Република Српска).
Кога станува збор за Албанија, проценките се поделени: или ќе биде приближена кон источна Европа или Тирана и понатаму ќе остане под патронатот на НАТО и САД.Американскиот Национален совет за информирање во соработка со ЦИА, објави  „Мапа на иднината во 2020 година.“
Во овој прое

Пронајдете не на следниве мрежи: