Сите заблуди за големината на „машкоста“: Се гледа од дланките и височината

Loading...

Многу жени мислат дека големината можат да ја проценат уште пред да почне акцијата во спалната, но дали е навистина така?Факти:
-Големината е генетска предиспозиција која се наследува од татко на син
-Просечната големина на опуштен пенис е од 8,5 до 10 сантиметри
– Во ерекција може да се зголеми од 75 до 100%
-Помалиот пенис за време на ерекција се продолжува повеќе од оној поголемиот.
-Преку 90% од мажите спаѓаат во просечни а само 10% во оние изразено или слабо „надарени“.
Големина на стапала
Ова е една од најчестите методи на проценка, а експертите сметаат дека до нејзина популарност донел фетишот на стапала. Една од теориите вели дека треба да се измери стапалото па на тоа да де додаде уште пет сантиметри и на крај да се подели со два. Добиениот изност треба да  покаже колкав е пенисот во еркција, но експертите велат дека ова не е вистина.
Од палецот до показалецот
Големината на пенисот наводно одговара на одалеченоста од коренот на палецот до врвот на показалецот, односно од раширениот простор во кој се формира буквата L. Но студиите го поракнуваат ова и велат дека може да отстапува за повеќе од три сантиметри.

 

Големината на самиот палец
Според оваа теорија се мери палецот па се многу со три. Но и ова во пракса не е точно.
Ниту расата не  е точен показател
Иако генерално гледано, Афроамериканците се најнадарени а Азијците се најмалку, но тоа не може да се користи како општо мерило, сепак постојат индивидуални разлики кои изграат голема улога.
Длабочината на гласот
Секако за жените сексуално се попривлечни мажите се подлабок глас но тоа не е покажател за машкоста.
Не е важна сексуалната ориентација
Оние кои се хетеросексуалци наводно се понадарени од хомосексуалците. Но тоа е голема заблуда.Факти:
-Големината е генетска предиспозиција која се наследува од татко на син
-Просечната големина на опуштен пен

loading...
Loading...