Ситуацијата и не е толку добра: Погледнете го шокантниот увид во чекањето за нов Ајфон!

Loading...

И додека се` уште се чека официјалната објава на Ејпл која се однесува на резултатите од првиот викенд од продажбата на Ајфон, некои луѓе објавија филмови кои ја покажуваат темната страна од повеќедневното чекање во ред за да се земе телефонот.Кејси Неистат објави краток документарен филм за чекањето кое е неизоставен дел од најавувањето на почетокот за продажбата на новиот телефон, кој дава вознемирувачки поглед на селата Ајфон манија.
Голем број од луѓето во редовите се со кинеско потекло, не зборуваат англиски и со денови чекале во невозможни услови и спиеле на улиците. Некои биле покриени и со вреќи за спиење. Една постара жена која била прва пред една продавница, на преведувачот му одговарала дека веќе два дена чекала да дојде на ред. И додека некои велат дека ги купуваат телефоните за своите пријатели, многумина всушност им ги даваат и на посредниците кои ги испраќаат во Кина, каде што има огромна побарувачка за нив.
Цариниците во Хонг Конг токму овој викенд застанале глисер во кој шверцерите пренесувале во Кина дури 138 нови Ајфон телефони, но и друга електроника.Кејси Неистат објави краток документарен филм за чекањето кое е неизоставен дел од најавувањето на почетокот за продажбата на новиот телефон, кој д

loading...
Loading...