СКАНДАЛ во Србија: Лекарите одбија да му помогнат на детенце кое го удрила кола!

Синоќа 11-годишно детенце било прегазено од автомобил, а Домот за здравство Нови београд одбил да му помогне на момченцето.Момчето било удрено а случајните минувачи веднаш притрчале да помогнат, а откако отрчале до Домот за здравство кој се наоѓал на 30 метри, од таму одбиле да помогнат, тврдат извори за српскиот Ало.
– веднаш притрчав да помогнам. Влегов во болницата испаничена и на сетсрите им раскажав што се случило на улица. Тие ме погледнаа и ми одговорија дека не одат на терен и да си викнеме Брза помош, вели сведок.
За среќа, иако жената почнала да вика но никој во болницата не ја слушал, брзо пристигнала Брзата помош, која го однела детето. Детенцето имало тешки повреди на главата и модринка на левото око, а сега е згрижено во болница.Момчето било удрено а случајните минувачи веднаш притрчале да помогнат, а откако отрчале до Домот за здравство кој се наоѓал на 30 метри, од таму о

Пронајдете не на следниве мрежи: