Скандалот со потпретседателот на СДСМ, добива регионални размери

Loading...

Скандалот поврзан со потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски добива регионални размери.Скандалот поврзан со потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски добива регионални размери. Фирмата Метропаркинг ДОО од Белград е вмешана во голем скандал во Србија поврзан со незаконско собирање на лични податоци. Станува збор за фирма мајка на македонската Метропаркингплус, каде еден од управителите беше токму Дамјан Манчевски и која како што објави ВМРО-ДПМНЕ на сомнителен начин го добила тендерот во општина Куманово тежок над 370.000 евра.

Како што пренеусваат српските медиуми, Метропаркин од Белград заработила кривична пријава бидејќи неовластено собирала лични податоци од граѓаниет на Лесковац кои подоцна ги користеле за поднесување жалби.
 Подоцна било наредено фирмата Метропаркин југ да ги уништи собраните лични податоци што до ден денес не се знае дали имало уништување.Скандалот поврзан со потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски добива регионални размери. Фирмата Метропаркинг ДОО од Белград е вмешана во голем с

loading...
Loading...