Скандалозно: На децата од градинка им продаваат градници и танги!

Loading...

„Градниците имаат сунѓерести подлоги, а имам и танга гаќички за осумгодишни. На своето дете не би го купил тоа, но што ми е гајле, стоката ми оди како алва“ – рекол продавачот од Крагуевац. Дали вие би и купиле на вашата ќеркичка нешто вакво?
Според современите модни трендови, градници носат и девојчиња од четири/пет години, иако по сила на природата, тие воопшто не им се потребни.

Такви производи од кинеско производство, има и во продавници од блиското соседство. Мајките велат дека децата сами бараат, бидејќи нивните другарчиња од училиште ги носат. Тие не сметаат дека е лошо ако му купат градник на своето шест годишно дете и тоа е она што загрижува.
Психолозите и педагозите од училиштата се шокирани од оваа појава. Загрижени се што родителите предвреме ги ставаат своите деца во пубертет, една од најранливите фази и им го прескокнуваат детството. Тие советуваат наместо што трошат пари на такви глупости да им посветат повеќе внимание. Дали вие би и купиле на вашата ќеркичка нешто вакво?
Според современите модни трендови, градници носат и девојчиња од чет

loading...
Loading...