Скоро неподвижен: Ацо Пејовиќ проговори за болеста!

Loading...

Ацо Пејовиќ прв пат проговорил за здравствените проблеми со кои  се носел во текот на летото. Пејачот пред неколку недели завршил во постела, а бидејќи  за само  месец дена имал 34 закажани настапи, Ацо морал да се обрати  на лекар.„Паднав во кревет, немав сила да станам од кревет. До таа мера беше тоа, ниту  инфузија не помагаше. Ме стигна, од јули до август  имав повеќе од 40 настапи. Секоја  година велам дек следната година нема да биде така, но  сега ветувам дека ќе повлечам рачна и дека ќе го намалам тоа поради себе“, рекол Пејовиќ.
Пејовиќ се осврна и на состојбата на сопругата Билјана.

„Таа иамаше проблем кој немаше врска со начинот на живот,  таа има вродена аневризма. Фала му на Бога, сега се е во најдобар  ред- се врати   на работа, повторно  е онаа старата. Не пие лекарства и нема ограничувања, иако многумина пишуваа  дека нема да смее да јаде одредени  работи“, рекол Ацо.
Исто така Ацо долго мчел мака со вишокот килограми, а рекол  дека таа борба најмногу му  ја отежнувала склоноста да испие некоја чашка. Сепак, секој труд се исплател, па од неодамна ја шета витката фигура.„Паднав во кревет, немав сила да станам од кревет. До таа мера беше тоа, ниту  инфузија не помагаше. Ме стигна, од јули до август 

loading...