Следниот круг од меѓусириските преговори планиран за 10 јули во Женева

Специјалниот пратеник на Обединетите нации за Сирија, Стефан де Мистура планира да го почне следниот круг преговори на 10 јули.– Специјалниот пратеник сака да објави дека ќе го свика седмиот круг на меѓусириските преговори во Женева, Планираниот датум за пристигнување на поканетите е 9 јули, а преговорите ќе почнат на 10 јули, се посочува во соопштението на кабинетот на Де Мистура.
Шестата рунда од преговорите се одржа во мај.
 – Специјалниот пратеник сака да објави дека ќе го свика седмиот круг на меѓусириските преговори во Женева, Планираниот датум за пристигнување

Пронајдете не на следниве мрежи: