Слушајте музика- Го чува срцето!

Loading...

Научниците од Универзитетот во Ниш откриле дека слушањето музика помага во заздравувањето на пациентите со срцеви болести.Кога луѓето ја слушаат омилената музика, во мозокот се лачи хормонот ендорфин, кој го подобрува здравјето на срцето.
Научниците откриле дека музиката без текст е најдобра, бидејќи зборовите некогаш можат да го вознемират слушателот.
Прочитајте повеќе на оваа тема тука
.Кога луѓето ја слушаат омилената музика, во мозокот се лачи хормонот ендорфин, кој го подобрува здравјето на срцето.

loading...
Loading...