Смени во алфите: Вработени 9 со криминални досиеја

Loading...

Судот ќе одлучува за предметот за СЈО кога ќе биде подготвен со својата стручна анализа за да донесе квалитетна и уставно судска издржана одлука, судот мора да собере и да истражи разни факти и уставно судска практика.Се работи за закон што треба да се процени дали е во согласност со уставот. Не се проценува дали е тој во интересите на тие што се закануваат, се противат и му кажуваат на судот каква одлука да донесе. се проценува уставноста, а не се проценуваат желбите, вели претседателката на Уставниот суд Елена Гошева.
 Се работи за закон што треба да се процени дали е во согласност со уставот. Не се проценува дали е тој во интересите на тие што се закануваат, се п

loading...
Loading...