Смртна казна за седмина поради групно силување

Loading...

Седмина Авганистанци  осудени се денес на смртна казна поради силување и ограбување на група жени кои се враќале од свадба.Судот ги прогласил за виновни седмината обвинети за напад и силување на четири жени кои со автомобил се враќале  во Кабул од Пагман, каде биле на свадба.
Група мажи, од кои некои носеле полициски униформи, застанала среде ноќ конвој со возила во кои жени со своите семејства се варќале во Кабул.
Тие извлекле четири  жени и ги силувале и им го зеле накитот и телефоните.
Една од жените била бремена. Овој случај предизвикал демонстрации кај незадоволните луѓе ширум Авганистан, па судењето на напаѓачите го пренесувала телевизијата.
Насилството врз жените  во Авганистан е често, но главно се случува внатре во семејствата, додека случаите на групното силување се ретки.Судот ги прогласил за виновни седмината обвинети за напад и силување на четири жени кои со автомобил се враќале  во Кабул од Пагман, каде биле

loading...
Loading...