Снеже Велков: Се договоривме со Илма на моето прашање да одговори…

Loading...

Апсоултно ама досега никаков проблем не сум имала со тоа што сум зборувала на македонски со кандидатите или со луѓето од продукцијата. Ова во изјава за tvpaket го вели македонската водителка Снеже Велков.Таа вели дека во Икс фактор имаат сценарио по кое работат сите тројца водители. Се е однапред договорено со сценаристите на шоуто.
-Пред секое прашање на македонски, ако некој од кандидатите не ме разбере истото тоа прашање го поставувам на српски, а во вклучувањето во живо го поставувам на македонски. И бидејќи некои разбираат се, некои само нешто, се договоривме со Илма таа на моето прашање на македонски да каже 'не контам' за веднаш потоа мојата колешка Уна да се обиде да преведе, но таа тоа не го стори, бидејќи Илма во истиот момент на македонски одговори: 'Разбирам, разбирам' и потоа си одговори на моето поставено прашање. Апсоултно ама досега никаков проблем не сум имала со тоа што сум зборувала на македонски со кандидатите или со луѓето од продукцијата, тие се секогаш на највисоко професионално ниво и многу симпатично реагираат на мојот мајчин јазик и ме тераат што почесто да комуницирам со нив на македонски за да можат да го запознаат јазикот што подобро, изјави македонската водителка Снеже Велков за ТВ Пакет.Таа вели дека во Икс фактор имаат сценарио по кое работат сите тројца водители. Се е однапред договорено со сценаристи

loading...
Loading...