Со украден хеликоптер извршен е напад врз Врховниот суд во Венецуела

Врховниот суд на Венецуела денеска беше нападнат со хеликоптер, што според претседателот Никола Мадуро е терористички напад.Врз судот биле испалени четири ракети , а во внатрешното министерство биле испукани и 15 куршуми.
Хеликоптерот бил украден од венецуелските власти, а го управуван од поранешниот полицаец Оскар Перез.
Тој изјави дека тоа бил напад на „криминалната влада“. Локацијата на хеликоптерот и полицаецот засега е непозната.
Венецуела е во огромна политичка и економска криза што резултираше со масовни насилни протести.
 
Врз судот биле испалени четири ракети , а во внатрешното министерство биле испукани и 15 куршуми.
Хеликоптерот бил украден од венецуелските

Пронајдете не на следниве мрежи: