Собата уредет ја стилот на Feng Shui

Loading...

Еве неколку совети како тоа можете да го постигнете во стилот на Feng Shui:
1. Идеално е собата за спиење да биде што подалеку од влезните врати.
2. Избегнувајте вашиот кревет да се наоѓа помеѓу вратата и прозорците.
3. Поставете го креветот на место од кое ќе ја гледате вратата додека лежите со што ќе го остварите вашиот утрински мир.
4. Доколку е можно ставете го креветот што подалеку од вратата на собата за спиење
5. Избегнувајте да спиете со главата блуску до прозорот.
6. Доколку одма до собата за спиење имате тоалет или бања, не ја оставајте вратата од тоалетот или бањата отворена.
7. Доколку креветот го делите со партнер настојувајте креветот да биде центриран во однос на ѕидот до кој се наоѓа креветот или е во негова близина.
8. Умерена светлост е идеална. Избегнувајте да ставите ламби директно над креветот.
9. Одбирајте пастелни бои.
10. Не спиете во позиција така што ќе можете да се гледате во огледало.
11. Ставете нешто убаво за вас, на местото на кое гледате кога ќе се разбудите.

Еве неколку совети како тоа можете да го постиг

loading...
Loading...