Собирале коса од мртви луѓе а после им ја надградувале на девојки!

Loading...

Една девојка од Кенија умрела откако и е надградена коса која најверојатно е на собрана од мртва жена. Јајца од пајак се извеле во косата и пајакот успеал да навлезе во черепот на несреќното 16-годишно девојче. Притоа, отровот успеал да навлезе во крвта и таа починала со големи болки.
Обдукцијата покажала дека во нејзината надградена коса е најдено легло од пајаци.
Ове е единсвениот смртоносен, но не и единственот случај во кој жена од Кенија е заразена откако и е надградена коса. Модата за надградба на коса доаѓа од Европа.
Ирена Мјанго е една од жените која се пожалила на голема главоболка, долго не можела да се открие причината за тоа. Подоцна е утврдено дека настанала од црв кој успел да навлезе во нејзиниот череп.

 
Надградената коса била причината за тоа, се претпоставувало дека косата е отсечена од леш.
Имено, во тој фризерски салон биле извршени повеќе од 150 надградби. Имено, сопственичката на салонот вели дека можеби косата долго стоела во магазинот на фабриката од која таа набавувала коса.
Болницата потвдила дека во последните 6 месеци имали 10 случаи во кои жените се жалеле на ужасни главоболки откако направиле надградба на коса.
 Притоа, отровот успеал да навлезе во крвта и таа починала со големи болки.
Обдукцијата покажала дека во нејзината надградена коса е најдено

loading...
Loading...