Собраниска седница за состојбата со поплавите што го зафатија Скопје и околината

Собранието на Република Македонија за денеска напладне ја закажа посебната седница посветена на состојбата во поплавените подрачја од невремето што се случи на 6 август годинава во Скопје и околината.На дневен ред на седницата е Состојбата во подрачјата погодени од временските непогоди кои се случија на 6 август 2016 година во околината на градот Скопје, поднесена од пратеничката група на СДСМ. Одржувањето ваква седница беше поддржано и од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“.
Во соопштението од кабинетот на претседателот на Парламентот беше посочено дека се очекува до почетокот на седницата Владата на Република Македонија да изготви информација со која ќе го извести Собранието за состојбата и за преземените мерки во насока на санирање на последиците.
Во невремето загинаа 22 лица, а беа поплавени неколку скопски населени места главно во општина Гази Баба, но и во други скопски општини. Причинета е голема материјална штета.На дневен ред на седницата е Состојбата во подрачјата погодени од временските непогоди кои се случија на 6 август 2016 година во околината на градо

Пронајдете не на следниве мрежи: