Овој колач е многу лесен и брз за подготовка, многу е вкусени практичен, бидејќи секогаш можете да го менувате вкусот на пудингот по желба и секогаш да добиете нов колач.Состојки
За пандишпан:
2 чаши јогурт
1 чаша кокосово брашно
1 чаша шеќер
1 чаша пченишен гриз
1 прашок за печиво
За преливот за пандишпанот
300мл вода
4 лажици шеќер
1 ванилин шеќер
За фил:
1 литар млеко
3 пудинга од ванила
Шеќер по вкус
Шлаг или слатка павлака
Подготовка:
Прво сварете го преливот, ставете ја водата и шеќерот на оган и кога шеќерот ќе се стопи, оставете го настрана да се олади. За пандишпанот, сите состојки по ред, измешајте ги со жица за матење, да се соединат и ставете во тавче за печење со големина 21х30 и ставете го во претходно загреана релна на 180 степени. Пандишпанот печете го 20 минути.
Додека се пече пандишпанот, сварете го пудингот во млекото, додадете шеќер. Откако ќе го извадите пандишпанот, додека е уште топол прелијте го со оладениот прелив, почекјте неколку минути да упие, па намачкајте го топлиот пудинг на пандишпанот. Кога колачот ќе се олади декорирајте го со слатката павлакаСостојки
За пандишпан:
2 чаши јогурт
1 чаша кокосово брашно
1 чаша шеќер