Шојбле: Можна е нова светска економска криза

Loading...

Германскиот министер за финансии Волфганг Шојбле предупреди дека би можело да избувне нова глобална финансиска криза.Според неговите зборови, до новиот колапс ќе дојде доколку водечките светски економии продолжат да вбризгуваат пари во глобалната економија.„Нема да бидеме во состојба да ја избегнеме следната криза доколку се продолжи со вбризгување на пари во економијата“, рече Шојбле на состанок на неговата Христијанско-демократска унија.Медиумите пренесуваат дека коментарите на Шојбле најверојатно биле упатени на Јапонија и САД.Тој најави дека истото ќе го повтори и пред американските колеги на состанокот на министрите за финансии на Групата 20 на најразвиениз емји во светот, што оваа недела се одржува во Москва.
МакфаксГерманскиот министер за финансии Волфганг Шојбле предупр

loading...
Loading...