Шокантна изјава: Се самоуби поради мене, ама воопшто не ми е гајле!

Двете девојчиња кои се  на возраст од 12 и 14 години се уапсени поради самоубиството на 12-годишната Ребека Седвик.Четиринаесет годишното девојче заедно со група од 15 други деца преку интернет и на училиште психички ја малтретирале Ребека.
Таа не можела да се справи со притисокот и понижувањето, па се самоубила со скок од напуштена фабрика за бетон на 9 септември годинава.
Девојчињата се уапсени откако постарото на Фејсбук објавило неверојатно ладнокрвна порака која гласи: „Да, ја малтретирав Ребека. Се самоуби поради мене, ама воопшто не ми е гајле“.
Девојчињата се товарат по обвиненија за малтретирање и се предадени на одговорност на нивните родители.
Случајот на Ребека е еден од десетината случаи на самоубиство во изминативе години што се должат, барем во некоја мера, на онлајн малтретирање.
КурирЧетиринаесет годишното девојче заедно со група од 15 други деца преку интернет и на училиште психички ја малтретирале Ребека.
Таа не можела

Loading...