Шокантна вистина: Родени првите 30 генетски модифицирани бебиња!

Loading...

Само пред неколку месеци, беше откриена првата група на генетски модифицирани бебиња, кои биле создадени во САД. Научниците изјавија дека 30 бебиња биле родени со користењето на генетски модификациони техники.Покрај тоа, кај две тестирани бебиња биле откриени гени од вкупно 3 различни родители. Генетичарите велат дека методот на оваа генетска модификација во иднина може да придонесе за создавање на генетски модифицирани бебиња со екстра карактеристики како што е надчовечка сила или пак енормно висок коефициент на интелегенција.
Овој ден може да дојде побрзо од очекуваното, брам за некои од нас…
Читајте повеќе на оваа тема тука Покрај тоа, кај две тестирани бебиња биле откриени гени од вкупно 3 различни родители. Генетичарите велат дека методот на оваа генетска модификациј

loading...
Loading...