Шокантни сознанија: Хемотерапијата го развива ракот, а не помага во негово лекување!

Loading...

Шокантни сознанија откри научната литература во медицината поврзани со ракот и хемотерапијата како процес за негово лечење. Според научната литература, хемотерапијата е една медицинска измама која не помага во лечење на ракот туку во негово развивање во телото на човекот. 
Според една нова студија неодамна објавени во магазинот Nature , хемотерапија не само што го промовира растот и ширењето на клетките на ракот од оштетеното ткиво околу туморот, исто така, предизвикува клетките на ракот да развијат комплетен отпор кон популарна третман , претворајќи ги истите забоолени клетки во “супер” клетките на ракот.
Истражувачите од истражувачкиот центар за рак и туморни заболувања во Сиетл, дознаа шокантни сознанија по следење на ефектите на хемотерапијата на здравото ткиво клетки.

 
Она што го најдоа беше нешто за што зборуваа алтернативни медиуми со години, но на здравствениот систем како целина. Хемотерапијата едноставно не е третман кој ќе му помогне на човечкото тело во борбата со ракот. Таа само стимулира произведување на нови молекули од здравите клетки кои се изложени на овој процес и на тој начин се развиваат повеќе заболени клетки во телото на човекот. 
„Вие не треба да сте ракетен научник за да ја разберете оваа вистина за хемотерапија, се разбира, едноставно здравиот разум диктира дека ќе каже и пред се што сака да прифати“, вели еден од истражувачите.  
“Истражувачите откриле дека хемотерапијата може да предизвика фибробластите (келија ДНК), кој го зголемува производството на молекули наречени WNT16B до 30 пати во ткивата околу туморот “, објасни истражувачкиот центар за тумори во Велика Британија, во еден неодамнешен извештај на студија која беше спроведена.
“Ова хемотерапија  потоа им помага на клетките на ракот да растат и да ги нападнат соседните клетки“, се додава во извештајот. 
Оваа вест ја разбрани медицината и пред се јави недоверба во она што досега можеби беше единствениот спас од болеста наречена рак. Според научната литература, хемотерапијата е една медицинска измама која не помага во лечење на ракот туку во негово развивање во телото на човекот

loading...
Loading...