ШОКАНТНИ вести: На Шумахер му е повреден и централниот и левиот дел од мозокот, не само десниот сегмент

Loading...

За жал изгледа дека има уште хематоми на левата страна но и во централниот дел, а таа зона е од исклучително значење, бидејќи тука се наоѓаат центри за регулирање на свеста, чувствата, контрола на крвен притисок, дишење па и голтање, вели докторот Хартштајн.Докторот Гери Хартштајн оцени дека дека се мали шансите здравствената состојба на Михаел Шумахер да биде како прес тешкиот пад на крајот од декември, кога се здоби со сериозни повреди на главата.
Шумахер е во вештачка кома од 29 декември после тешкиот пад при скијањето во Франција, кога со глава удри во карпа.
Од тогаш на Шумахер два пати му направија операција.
„Крајно малку е веројатно Михаел да биде оној истиот кој го познававме пред несреќата. Поминаа скоро 4 недели откако е во кома, неминовни се последиците. Триумф на човечката издржливост ќе биде ако Шумахер биде во состојба да оди, да јаде и да се облекува,“ вели др. Хартштајн на својот интернет блог и додава дека повеќе од се на светов посакува да не е во право.

 
Тој нагласува дека Шумахер е повреден во централниот и левиот дел на мозокот, а не само десниот сеегмент од кој преку хируршки пат е отстранет хематомот.
За жал изгледа дека има уште хематоми на левата страна но и во централниот дел, а таа зона е од исклучително значење, бидејќи тука се наоѓаат центри за регулирање на свеста, чувствата, контрола на крвен притисок, дишење па и голтање, вели докторот Хартштајн.Докторот Гери Хартштајн оцени дека дека се мали шансите здравствената состојба на Михаел Шумахер да биде како прес тешкиот пад на крајот од декемвр

loading...
Loading...