Шокантно- генетски модифицирана храна насекаде низ продавниците во земјава

Loading...

Генетски модифицирана храна се добива со внесување генетски материјал (ДНК) од различни видови на растенија или животни. Ова овозможува трансфер на посакувани карактеристики од еден во друг вид дури и кога видовите не се поврзани, како што е случајот со животните и растенијата и креирање на нови модифицирани организми. Овој процес се изведува со новата технологија за манипулација на гени, наречена генетски инжинеринг.
Нажалост, многумина не слушнале за негативните последици од храна, ниту пак знаат дека токму ваквата храна се наоѓа и на полиците во супермаркетите во нашата земја. Многу од овие производи се познати и скапи брендови кој ги употребуваме во секојдневната исхрана.
Листата на производи кои се генетски модифицирани ќе ве изненади и ќе ве натера да се запрашате дали ние всушност знаеме што купуваме и внесуваме во нашиот организам.
За да дознаете повеќе, посетет го линкот.Генетски модифицирана храна се добива со внесување генетски материјал (ДНК) од различни видови н

loading...
Loading...