Шокантно: Исчезнал Јужниот тек: Бугарија ги пресекла цевките!

Европскиот парламент денес да ја разгледа резолуцијата со која би се прекинала имплементацијата на Јужниот тек.Бугарија го размонтирала првиот спој на цевки на гасовод на Јужниот тек, делот кој поминува низ оваа земја.

Тоа се случило откако Европскиот парламент одлучил проектот на Јужниот ток да не се имплементира. – наведуваат бугарските медиуми.
Европскиот парламент денес да ја разгледувал резолуцијата со која би се прекинала имплементацијата на Јужниот ток.Бугарија го размонтирала првиот спој на цевки на гасовод на Јужниот тек, делот кој поминува низ оваа земја.

Пронајдете не на следниве мрежи: