Шокантно: Пиел кока-кола и останал без заби

Loading...

По упорните убедувања на стоматолозите Вилијам Кенвел, не сакал да престане да пие кока-кола и затоа му се распаднале сите заби.Вилијам Кевин кој пијел по 8 литри дневно кока-кола ги изгубил сите заби и сега мора да носи протези, а има само 25 години.
 
Младиот австралианец дневно пиел од 6 до 8 литри кола-кола. Неговата зависност од овој газиран сок довела до труење на крвта.
Вилијам Кевин, кој работи во еден хотел во Австралија, по упорните убедувања на стоматолозите, не сакал да престане да пие кока-кола. Газираниот сок му ги уништил сите корени на забите и сега мора да носи протези за цела вилица на само 25 години.
“Пиев помеѓу 6 и 8 литри газиран сок дневно, воглавно кока-кола. Ми кажаа дека нормална особа треба да има околу 23 заби, но јас имав само 13 и стоматолозите мораа и нив да ми ги извадат” рече Вилијам.
 

Докторот Џејсон Армфрид спровел истражување врз 16 800 деца од Австралија и открил дека 56 проценти од децата на воздраст од 6 до 16 години конзумираат барем еден газиран сок секој ден.

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.
По упорните убедувања на сто

loading...
Loading...