Ако го сакате сирењето и француската кујна ќе го обожавате ова јадење!Состојки
-70г маслац
-70г брашно
-2дл млеко
-100г сирење
-50г прмезан или пекорина
-сол
-бел бибер
-4 жолчки
-4 белки
Подготовка
Во сад ставете путер , загрејте и додајте брашно . Прженото брашно треба да остане бело. Брашното полека го поливате со млеко да не се згрутче. Додавате 100 г сирењеи пармезанот/пекорина. Ставете сол и бел бибер , па измешајте. Тргнете од оган , па додавајте ги 4 жолчки една по една . Кога смесата ќе се олади додадете ги белките па измешајте се заедно . Калапот подмачкајте го со путер и во него ставете ја смесата , па посипете ја со пармезан .. Печете во претходно загреана рерна на 200 степени околу 40 минути .Состојки
-70г маслац
-70г брашно
-2дл млеко
-100г сирење
-50г прмезан или пекорина
-сол
-бе