Сомнителен човек се заканувал дека сите ќе ги крене во воздух!

Loading...

Железничкиот сообраќај во Мадрид и околината е запрен, како и метро линијата, откако на железничката станица е фатен човек за кој се сомневаат дека е бомбаш самоубиец.Човекот за кој се сомневаат дека е бомбаш самоубиец е фатен на железничката станица Аточа во Мадрид, пишуваат шпанските медиуми.
Тие наведуваат дека уапсениот човек го оставил ранецот во еден од вагоните и дека се заканувал дека сѐ ќе крене во воздух.
Полицијата веднаш го активирала протокол 50, кој се однесува на борба против тероризам, станицата е евакуирана, а на лице место се сите екипи на шпанската полиција.
„Ел Паис“ пишува дека уапсениот човек е од северна Африка и воопшто не пружал отпор при апсењето.Човекот за кој се сомневаат дека е бомбаш самоубиец е фатен на железничката станица Аточа во Мадрид, пишуваат шпанските медиуми.
Тие наведу

loading...
Loading...