Сопругот ги тужел: Ги исклучиле апаратите на жена му во 22та недела од бременоста

Loading...

Мариса Муноз (33) се онесвестила во тоалетот во 14тата недела од бременоста. Сопругот веднаш побарал да и се изгаснат апаратите. Болницата тврдела дека животот на бебето е поважен. Судот пресудил. Американските власти ги исклучиле апаратите кои една бремена жена ја одржувале во живот. Тексашкиот суд пресудил во петокот дека болницата „Џон Питер Смит“ мора да „престане со мерките за одржување на животот на Маралиса Муноз (33)“.
Маралиса се онесвестила во својата бања во 14тата недела од бременоста , пишува ББС. Ја нашол нејзиниот сопруг Ерик . Од тогаш не се освестила. Се верува дека таа имала згрутчување на крвта, но точната причина се уште не е позната.
Нејзиното семејство веднаш побарало да и дозволат да умре, но болницата инсистирала на тоа дека тие имаат законска обврска да го задржат нероденото дете.

Нејзиниот сопруг Ерик на 14 јануари ја тужел болницата. Тој тврдел дека одржувањето на нејзиниот живот било против нејзините верувања. Марлиса има работено во итна помош, и знаеше за сите одржување сте живи.
Адвокатот докажал и дека фетусот бил „исклучително абнормални“ поради недостиг на кислород. Болницата се бранела дека нејзините желби не се важни поради тоа што е во прашање дете.
Судија Валас пресудил дека Марлиса е законски мртва. Тој наредил апаратите да се исклучат во неделата во 17 часот по локалното време. Таа била во 22та недела од бременоста. 
 
Американските власти ги исклучиле апаратите кои една бремена жена ја одржувале во живот. Тексашкиот суд пресудил во петокот дека болницата „Џ

loading...
Loading...