СОСЕДОТ ЅИРНАЛ ВО ТУЃА КУЌА: Човек гледал телевизија, а покрај него седел…

Повлечениот син со месеци живеел покрај телото на својот мртов татко, кое се наоѓало во количка во дневната соба. Сѐ се открило откако изненаден сосед низ отворената врата од задната страна го видел човекот по име Тимоти Браун (59) како гледа телевизија, а во количката покрај него се наоѓал костур облечен во пижами. Станувал збор за неговиот 94-годишен татко Кенет.Тимоти сам се грижел за својот татко во стамбен објект во Стафорд (Велика Британија), а старецот наводно починал по пад во спалната соба.
Сопругата на Кенет починала во 2004 година.
Властите не покренаа обвинение против Тимоти, иако се стравуваше дека токму тоа ќе се случи поради непријавување на смртен случај. Таткото и синот живееле повлечен живот и биле многу блиски.
Наводно, Тимоти не можел да се соочи со смртта на таткото, а стравувал и дека можеби би можел да биде обвинет, бидејќи неговиот татко починал по пад кој следел по избувнат пожар предизвикан од неисправен електричен греач.
Телото било пронајдено пред месец дена, а смртта настапила во април.Тимоти сам се грижел за својот татко во стамбен објект во Стафорд (Велика Британија), а старецот наводно починал по пад во спалната соба.
С

Пронајдете не на следниве мрежи: