Сослушан докторот кој го лекуваше детето кое почина поради сепса. Еве што кажал!

Сослушувањето на докторот на починатиот Раденко траеше од 8 часот наутро до 16 часот.Основното јавно обвинителство во Лозница го сослуша лекарот Добривоје Бојаниќ, ортопед во Општа болница, кој е осомничен за небрежност на осум годишниот Раденко Никодиновиќ од Козјак.
– Докторот укажа на фактот дека по протоколот за третманите преземале што било потребно, повикувајќи се на своето искуство како ортопед. Дури и укажа на фактот дека обратил посебна грижа кон него, бидејќи тоа е сепак дете. Тој го опиша во детали и целиот процес и постапкакоја траела три часа – вели адвокатот Мариќ, додавајќи дека Бојаниќ ги објаснил своите постапки и за време на првата прегледот и по него изјавувајќи дека до тогаш во својата пракса не се сретнал со ништо слично на ова, а ниту и неговите колеги.
Да потсетиме, Раденко почина поради сепса со која се здоби откако ја скрши раката.Основното јавно обвинителство во Лозница го сослуша лекарот Добривоје Бојаниќ, ортопед во Општа болница, кој е осомничен за небрежност на осум годи

Пронајдете не на следниве мрежи: